Home / Over ons

Over ons

AmorFM is een Nederlands regionaal radiostation, opgericht op 14 oktober 1996, dat zich voornamelijk richt op de Surinaams Hindoestaanse doelgroep in Nederland. In Suriname is een zusterstation met dezelfde naam gevestigd. Er bestaat op verschillende terreinen een samenwerkingsverband tussen beide radio-omroepen.

Bereik
In Nederland wonen circa 250.000 Hindoestanen van Surinaamse afkomst, daarnaast richten wij ons ook op in Nederland woonachtige Indiërs, Pakistanen en Afghanen. Het voornaamste deel woont in de steden Den Haag (45.000), Rotterdam (32.000) en Amsterdam (21.000). AmorFM is een radiostation voor deze doelgroep met ether- en kabelbereik in Rotterdam en Den Haag. Sinds kort zendt AmorFM ook digitaal uit (DAB+) in Noord- en Zuid-Holland. Het bereik wordt spoedig uitgebreid, we zullen in bijna heel Nederland via DAB+ te ontvangen zijn.

Ontvangst
AmorFM zendt in Rotterdam en Den Haag in de ether uit, op respectievelijk 102.3 FM en 89.8 FM, en in grote delen van het land wordt het signaal op de kabel doorgegeven. Op de website van AmorFM wordt het geluidssignaal ook aangeboden als webradio.

Groei
AmorFM begon in een pand op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West. Als gevolg van de gestadige groei van het bedrijf moest worden uitgeweken naar een andere locatie. Sinds oktober 2001 is AmorFM gevestigd op het Spartapark in de Rotterdamse wijk Spangen.

AmorFM beschikt over 3 moderne radiostudio’s, waarvan er twee voor live-uitzendingen zijn ingericht. Regelmatig worden de Nederlandse programma’s live in Suriname uitgezonden en omgekeerd.

Invulling
AmorFM richt zich op de Hindoestaanse cultuur. Er wordt muzikaal bijzondere aandacht besteed aan religieuze hymnen (op de vroege ochtend), Indiase filmmuziek (uit zowel oude als recente Bollywoodfilms), Baithak Gana en muziek die aansluit bij speciale feestdagen, zoals Holi Phagwa, Diwali en het Islamitische Idul Fitre.

De invulling van programma’s bestaat uit vaste katernen met nieuws en actualiteiten uit Suriname en Nederland. Op de donderdagochtend wordt er in aangepast programma aandacht besteed aan vrouwenemancipatie binnen de gemeenschap.

Er bestaan diverse samenwerkingsverbanden met overheidsinstellingen, gemeenten en stichtingen. Gezamenlijk worden er speciale themaprogramma’s verzorgd over onder andere veiligheid, medische zorg en religie.

De Surinaamse radiostijl onderscheidt zich voornamelijk door het programmaonderdeel ‘vermais’: het voorlezen van familieboodschappen en gelukswensen en het draaien van verzoeknummers. Tweemaal per dag worden ook de overlijdensberichten voorgelezen. Beide gebruiken zijn uit Suriname meegekomen en hebben een prominente plaats in de Surinaams Hindostaanse cultuur.

Adverteren
AmorFM heeft een unieke doelgroep, die u op geen enkele andere manier zo massaal kunt bereiken. Tussen 6 uur ’s ochtends en middernacht worden op het hele uur reclames uitgezonden, vier blokken in het bijzonder zijn gefocust op de uitgaansagenda. U kunt ook adverteren op deze website. Onze klanten combineren reclamespotjes regelmatig met een of meerdere banners. Onze verkoper is op werkdagen beschikbaar op kantoor.

Een afspraak is verplicht. Telefonisch is de marketingafdeling van maandag t/m vrijdag tussen 11 en 17 uur open.

Reclamespot
De inhoud van uw reclamespot is van cruciaal belang voor de effectiviteit van uw radio-advertentie. Uw reclametekst mag niet langer dan 50 woorden of 30 seconden zijn.

Wij kunnen u adviseren over de inhoud en formulering van uw reclame. Indien nodig kunnen wij u van dienst zijn met het schrijven van uw reclametekst. Ook attenderen wij u waar nodig op de wettelijke beperkingen die het Commissariaat voor de Media aan adverteerders en radiostations oplegt.

Watch Dragon ball super