Home / nederland / Verkeersongevallen in het nieuwe jaar: KSV wil beter samenwerken

Verkeersongevallen in het nieuwe jaar: KSV wil beter samenwerken

Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) heeft als doel om de verkeersveiligheid te bevorderen door veilig en verantwoord weggebruik te stimuleren. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en er hebben al tragische ongelukken plaatsgevonden. Op woensdagmorgen 13 januari brachten leden van de KSV een bezoek aan het Korps Politie Suriname (KPS) om een samenwerking aan te gaan.

Samenwerking Korps Politie Suriname

Het doel van het bezoek van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers aan het Korps Politie Suriname is om de samenwerking te verhogen op het gebied van voorlichting en educatie. Mensen hebben meer kennis nodig over de acute verkeerssituatie en kunnen van daaruit gaan werken aan hun gedrag. Alleen je auto verzekeren maakt de verkeersveiligheid namelijk niet groter. Dit hebben mensen in eigen hand. Zo valt te zien dat verkeersregels in de loop van de tijd wat vervagen bij weggebruikers. Het is dus belangrijk om daar continu bewust van te zijn. Het is de eigen verantwoordelijkheid om bijvoorbeeld de snelheid in de gaten te houden.

Onvermijdelijk

Ongelukken in het verkeer kunnen en zullen altijd gebeuren. Dat is niet alleen in Suriname zo, maar overal ter wereld. Het gaat de KSV vooral om de manier waarop ongelukken gebeuren. Veel ongelukken kunnen worden voorkomen door verantwoordelijker gedrag van weggebruikers. Zo worden veel ongelukken veroorzaakt doordat er veel te hard wordt gereden. In de binnenstad mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden. Aan deze snelheid zitten weggebruikers al snel wanneer ze niet bewust opletten. Ook alcoholgebruik speelt een grote rol in het aantal ongelukken. Hierbij valt op dat vooral mannen zich hieraan schuldig maken. Dit zou te maken kunnen hebben met groepsdruk en stoerdoenerij. Daarnaast zijn er gewoon veel mensen die nog niet bekend zijn met de regels, wetten én gevaren. Dan worden de wetten uiteraard ook niet nageleefd. Een mogelijke oplossing zit hem volgens de KSV dan ook in educatie met daarnaast de nadruk op een betere handhaving.

Meer politieagenten op de wegen

Het Korps Politie Suriname speelt dus een belangrijke rol in de doelstelling van de KSV. Bijvoorbeeld op de Oost-Westverbinding is het momenteel net een racebaan en vindt er regelmatig een dodelijk ongeluk plaats. Meer politieagenten op de weg zouden ervoor kunnen zorgen dat weggebruikers zich beter aan de regels houden. Ook blijkt dat gedrag wordt aangepast als er meer boetes worden uitgeschreven. Zo is één cup bier doorgaans al het maximaal toelaatbare bij een blaastest. Veel weggebruikers onderschatten deze norm of zijn hier niet van op de hoogte. Het afdelingshoofd van Public Relations, het afdelingshoofd van Verkeer Voorlichting Onderwijs en Statistieken (VVOS) en de hoofdinspecteur R. Deekman waren gesprekspartners bij het KPS.

Luister voor meer actueel naar AmorFM.

Check Also

Muziek luisteren is goed voor geestelijk welzijn

Muziek luisteren is goed voor een mens. Het heeft een grote invloed op onze geestelijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Watch Dragon ball super