Home / nederland / De meest gezochte woorden in 2020?

De meest gezochte woorden in 2020?

Ieder jaar wordt er wereldwijd ongelooflijk veel informatie opgezocht op Google. Sommige mensen checken de zoekmachine meerdere keren per dag en anderen slechts één keer per week of zelfs nog minder. Ieder jaar houdt Google alle zoektrends bij en komen ze met een overzicht van de meest gebruikte zoekopdrachten van dat jaar. Dit zijn de meest gezochte zoektermen van 2020.

Coronavirus

Met stip op nummer één staat dit jaar in Nederland is het coronavirus, gevolgd door ‘RIVM’. Het kan natuurlijk ook niet anders. De pandemie heeft ons leven ingrijpend veranderd. Iedereen met een internet abonnement heeft dan ook massaal naar informatie gezocht over deze pandemie. Ook wereldwijd staat het zoekwoord ‘coronavirus’ op nummer één. Daarnaast zijn er in de top 10 ook andere corona gerelateerde zoekwoorden te vinden, zoals COVID-19.

Verkiezingen Amerika

Er waren ook ontzettend veel mensen geïnteresseerd in de verkiezingen in Amerika. En dat is logisch, want het was een spannende nek-aan-nekrace tussen Trump en Biden. Er is niet alleen veel nieuws over dit onderwerp op de radio uitgezonden, ook op het internet was veel informatie te vinden. Het zoekwoord ‘verkiezingen Amerika’ is dan ook achter het coronavirus en RIVM op plaats 3 te vinden in het lijstje van meest gebruikte zoekwoorden van 2020.

Snappet

Snappet zal voor veel mensen een onbekende term zijn, toch werd hier vorig jaar heel vaak naar gezocht. Vooral in maart 2020 tijdens de eerste lockdown. Snappet is een digitaal onderwijsplatform voor Nederlandse basisschoolleerlingen. Het maakt lesgeven op afstand mogelijk. Kinderen kunnen op een eigen tablet de lesstof verwerken.

Kobe Bryant

In januari 2020 werd de wereld opgeschrikt door de tragische dood van Kobe Bryant. Samen met zijn dochter en acht anderen kwam de Amerikaanse basketbalspeler om tijdens een helikoptercrash. Zijn onverwachte en tragische dood, zorgt ervoor dat hij op plek 6 staat van de meest gezochte woorden op Google. Kobe Bryant speelde twintig jaar in de NBA. Hij werd met Los Angeles Lakers vijf keer kampioen. Ook pakte hij met het Amerikaanse team twee keer Olympisch goud.

Fred van Leer

Ook Fred van Leer is een zoekwoord waar veel mensen vorig jaar naar googelden. Het jaar 2020 was niet zijn beste jaar. Zo lekte er een pikante video uit van de bekende stylist en tv-persoonlijkheid. Kort daarna werd bekend gemaakt dat Fred ter observatie was opgenomen in het ziekenhuis vanwege zijn psychische gesteldheid. Een tijdje later werd Fred ook nog eens het slachtoffer van een gewelddadige overval. We vinden Fred van Leer terug op plek zeven in het lijstje van meest populaire zoekwoorden van vorig jaar. Het is voor hem te hopen dat 2021 een beter jaar blijkt.

iPhone 12

Tot slot is er ook veel aandacht geweest voor de iPhone 12. Deze nieuwe iPhone kwam dit jaar uit. Het nieuwe toestel van Apple beschikt over 5G, een prachtig OLED-scherm én een gloednieuw design. Ook liefhebbers van wat kleinere smartphones kunnen bij Apple terecht. De iPhone 12 mini is sinds eind 2020 ook op de markt.

Check Also

Tassen van een hoogwaardige kwaliteit

Naast dat het uiterlijk van tassen vaak belangrijk is, is de kwaliteit van tassen minstens …

Watch Dragon ball super