Home / nederland / 3D Printer

3D Printer

amorfm.eu 

3D print service 

3D print laten maken 

Zo helpt 3D printen om de wereld een stukje beter te maken 

3D printen heeft zeer snel een enorme invloed gehad op de manier waarop dingen over de hele wereld worden geproduceerd. Het is een baanbrekende technologie die door velen wordt geprezen en die de volgende industriële revolutie zal brengen. Het probleem is dat een van de meest voorkomende toepassingen van desktop 3D printers het maken van potloodhouders, plakbanddispensers en soortgelijke producten is. Niet dat hier echt mis mee is, maar alsnog kan een 3D print service wel wat nuttiger zijn. Wat de massale acceptatie van 3D printen naar een hoger niveau gaat tillen, zijn toepassingen in de echte wereld die verder gaan dan bureauversieringen. Een 3D print laten maken die daadwerkelijk nuttig en praktisch is, dat is nou een stuk beter voor onze wereld. Gelukkig wordt dit al regelmatig gedaan, zoals je aan de onderstaande voorbeelden kunt zien.

Rolstoel voor de hond

Sommige van de verhalen die veel krantenkoppen lijken te halen, zijn het maken van aangepaste rolstoelen voor huisdieren. Door de onderdelen los van elkaar in 3D te printen, kun je de stoel echt aanpassen aan je harige vriend. Door de verschillende materialen te gebruiken die bij FDM prints worden gebruikt, hebben de componenten ook gunstige eigenschappen. Over de hele wereld kun je ondertussen al honden tegenkomen op straat die lopen met behulp van een rolstoel die 3D geprint is. 

Mini windmolen

Een zoektocht op Thingiverse onthult nogal wat verschillende ontwerpen voor windturbines. Deze variëren in grootte, vorm, efficiëntie en hoe ze energie opwekken via een generator of zwaartekrachtopslag. Het indrukwekkende hiervan is dat je er thuis een kunt bouwen en een mobiele krachtcentrale kunt maken waar je ook bent. Veel zijn ontworpen om opvouwbaar en draagbaar te zijn. Dit zou kunnen worden gebruikt als een hulpmiddel nadat een ramp heeft plaatsgevonden om stroom te leveren aan zwaar getroffen gebieden die geen toegang meer hebben tot stroom.

Hand prothese van e-NABLE Wat e-NABLE heeft gedaan is ronduit ongelooflijk. Ze hebben bestanden gemaakt voor een aantal handen die je kunt produceren tegen een fractie van de kosten van traditionele protheses. Ze zijn misschien niet zo luxe als de protheses voor de hand die je ziet in technische tijdschriften, maar ze kunnen voor ongeveer 100 euro worden geproduceerd en veranderen iemands leven volledig. Naast deze prothese van e-NABLE zijn er natuurlijk nog meer protheses die vervaardigd kunnen worden met een 3D printer.

Check Also

Tassen van een hoogwaardige kwaliteit

Naast dat het uiterlijk van tassen vaak belangrijk is, is de kwaliteit van tassen minstens …

Watch Dragon ball super