Shoutbox Nummer aanvragen

AmorFM

AmorFM is een Nederlands regionaal radiostation, opgericht op 14 oktober 1996, dat zich voornamelijk richt op de Surinaams Hindoestaanse doelgroep in Nederland. In Suriname is een zusterstation met dezelfde naam gevestigd. Er bestaat op verschillende terreinen een samenwerkingsverband tussen beide radio-omroepen.

Ontvangst
AmorFM zendt in Rotterdam en Den Haag in de ether uit, op respectievelijk 102.3 FM en 89.8 FM, en in grote delen van het land wordt het signaal op de kabel doorgegeven. Op de website van AmorFM wordt het geluidssignaal ook aangeboden als webradio.

Groei
AmorFM begon in een pand op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West. Als gevolg van de gestadige groei van het bedrijf moest worden uitgeweken naar een andere locatie. Sinds oktober 2001 is AmorFM gevestigd op het Spartapark in de Rotterdamse wijk Spangen.

AmorFM beschikt over 3 uitgebreide radiostudio’s, waarvan er twee voor live-uitzendingen zijn ingericht. Vanuit beide livestudio’s kunnen er ook programma’s voor het Surinaamse zusterstation gemaakt worden.

Invulling
AmorFM richt zich op de Hindoestaanse cultuur. Er wordt muzikaal bijzondere aandacht besteed aan religieuze hymnen (op de vroege ochtend), Indiase filmmuziek (uit zowel oude als recente Bollywoodfilms), Baithak Gana en muziek die aansluit bij speciale feestdagen, zoals Holi Phagwa, Diwali en het Islamitische Idul Fitre.

De invulling van programma’s bestaat uit vaste katernen met nieuws en actualiteiten uit Suriname en Nederland. Op de donderdagochtend wordt er in aangepast programma aandacht besteed aan vrouwenemancipatie binnen de gemeenschap.

Er bestaan diverse samenwerkingsverbanden met overheidsinstellingen, gemeenten en stichtingen. Gezamenlijk worden er speciale themaprogramma’s verzorgd over onder andere veiligheid, medische zorg en religie.

De Surinaamse radiostijl onderscheidt zich voornamelijk door het programmaonderdeel ‘vermais’: het voorlezen van familieboodschappen en gelukswensen en het draaien van verzoeknummers. Tweemaal per dag worden ook de overlijdensberichten voorgelezen. Beide gebruiken zijn uit Suriname meegekomen en hebben een prominente plaats in de Surinaams Hindostaanse cultuur.

Online activiteiten en automatisering
De website wordt vanaf medio 2012 weer beheerd door ReGlobe, zij waren eerder al van 2005 tot begin 2009 bij het beheer van onze website betrokken. Sinds medio 2011 werkt AmorFM met het pakket On Air van Caliope.

AmorFM op Facebook